Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Selçuk, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Selçuk, "Covid-19 tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık. Genel Sağlık Sigortası kapsamında karşıladığımız ödemeler 4,4 milyar liraya ulaşmış durumda" dedi.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan bütün ilaçların da geri ödeme kapsamına girdiğini ifade eden Selçuk, "Covid-19 tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık. Genel Sağlık Sigortası kapsamında karşıladığımız ödemeler 4,4 Milyar liraya ulaşmış durumda. Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var. 2 doktorumuz ilan edildi. Başvuru halinde illiyet bağı varsa malul ilan ediliyor." diye konuştu.

Bakan Selçuk'un bu sözlerinden sonra sağlıkçılar ayağa kalktı, sosyal medyada, "#ZehraZümrütSelçukİstifa" kampanyası başlattılar, "Hakkımızı helal etmiyoruz. Unutursak kanımız kurusun" dediler.

Hemşire Zehra Kılıç Bakan Selçuk'un bu sözlerini Twitter hesabından paylaştı, "Hakkımızı helal etmiyoruz. Unutursak kanımız kurusun!!! @ZehraZumrutS #ZehraZümrütSelçukİstifa" ifadelerini kullandı.

Doktor olan eşini koronavirüsten kaybeden Muhteber Ertuğrul, "Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden doktor eşimden bağlanan dul yetim maaşımızda 2000 tl kesinti yapıldı. 170 hattından defalarca talep açtırdım. Açıklayıcı bir yanıt alamadım. Devlet büyüklerine ulaşıp anlatmamı bile söylediler. @drfahrettinkoca @ailevecalisma @tcbestepe" paylaşmını yaptı.

YÜREKLERİ DAĞLADI

Ertuğrul'un bir sonraki paylaşımı ise yürekleri dağladı. Ertuğrul eşinin koronavirüs tedavisi olurkenki bir fotoğrafını paylaştı ve "Bu doktor 58 yaşında penceresiz odada 24 saat covit nöbeti tutarken hastalandı. Bu resim birbirimize veda ettiğimiz günün resmi. Ha o gözündeki yaşlar mı, çaresizliğin yaşları. Bir ay 2 çocuğumla durumu kötü her an kaybedebiliriz diye bekledik biz.Bizi bugün yeniden öldürdünüz." dedi.

İşte o paylaşım: