AK Parti seçim beyannamesi ayrıntısına göre aile avukatlığı uygulaması geliyor.

Her ailenin bir avukat sahibi olması sağlanarak küçük suçlar ile kamu hizmeti cezalarının planlaması yapılacak.

14 Mayıs tarihi Türkiye'de seçim tarihi olarak kabul edilmeye başlanırken, AK Parti cephesinde ise Türkiye Yüz Yılı konsepti ile seçim beyannamesi hazırlıkları yapılıyor. Beyanname içerisinde dikkat çekici yargı düzenlemeleri de bulunurken, örneğin “Aile Avukatlığı” uygulaması başlatılması ve her ailenin bir aile hekimi gibi aile avukatı bulunması üzerinde duruluyor.

Aileler Birçok Hukuksal Sıkıntıda Avukat Yardımı Alacak

Düzenleme ailelerin hukuksal sıkıntılarında avukat yardımı alabilmesi açısından planlanırken, yargıdaki iş yükünün azaltılması ve aile avukatlığı ile rahatlama elde edilmesi planlanıyor. Bununla birlikte beyanname içerisinde adli kolluk hizmetlerine de yeni bir düzen getirilirken, bu hizmet Adalet Bakanlığı'na bağlanacak. Ayrıca Türkiye genelinde sabah erken saatlerde evlere yapılan baskınlara çeki düzen verilerek, “Ev devlettir, kimse işgal edemez” sloganı kullanılacak.

Yargıda Yeni Düzenlemeler

Yargıda avukatların, hakim ve savcılar ile benzer haklara sahip olması açısından adımlar atılırken, yıllardır süren bu tartışmanın bitirilmesi planlanıyor. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için çok küçük cezalara kamu hizmeti cezası getirilirken, bilirkişi atamaları merkezden yapılacak ve 10.000 olan hakim sayısı 23.000 rakamına çıkarılacak.

Türkiye'de artan hukuk fakültesi sayıları sonrasında hukuk fakültelerinde kontenjan azaltma uygulamasına gidilerek, daha başarılı gençler arasından avukat mezunlar elde edilmesi sağlanacak. Çok önemli konulardan biri olan kadastro ve miras davalarındaki 30-40 yıl gibi süreçlerin düşürülmesi için süreç kısaltma yoluyla hızlı karar alınması için düzenlemeler yapılacak.

Editör: Haber Merkezi