Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2022 yılının Mart ayında gerçekleştirilen Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu.

“4 BİN SURİYELİ İSTİHDAM EDİLDİ”

Sağlık Bakanı Koca, göçmen politikalarının ırkçılığa yol açabileceğini belirterek, "Pasaportuna göre göçmen politikası belirlemek ırkçılıktır" ifadesini kullanmış, aynı zamanda, Türkiye'de istihdam edilen 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı hakkında bilgi vererek hastanelerde bugüne kadar 754 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu paylaştığı açıklamaları yeniden gündeme getirildi.

Bakan Koca, 29 ilde 185 Göçmen Sağlığı Merkezi'nin faaliyete geçtiğini ve bu merkezlerde görev yapan yaklaşık 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının, adaptasyon eğitimleri aldıktan sonra istihdam edildiğini belirtti. Bu sağlık çalışanlarının 787'sinin hekim, 34'ünün diş hekimi ve bin 149'unun ise hemşire olduğunu ifade etti.

MERAK EDİLİYOR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 2022 yılındaki açıklamaları, bazı kişiler arasında merak uyandırdı. Geçtiğimiz yıl 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiğini belirten Bakan Koca, bu yıl ise çalışan sayısının ne kadar arttığını merak ettirdi.

BU YIL KAÇ SURİYELİ İSTİHDAM EDİLECEK?

Bakan Koca'nın açıklamaları üzerine, insanlar arasında "Geçen yıl bu kadar Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildiyse, bu yılki çalışan sayısı kaça yükseldi acaba?" şeklinde sorular ortaya çıktı.

Bakan Koca'dan hastanelerde Suriyelilere öncelik açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yabancı uyruklu hastaların "öncelikli hasta" muamelesi gördüğüne ilişkin iddiaların doğru olmadığını ifade ederek, "Haberlerde kullanılan ve 5 yıl öncesine ait olduğu tespit edilen görselde adı geçen hastaya 'öncelik' tanınmasına neden olan durum, iddia edildiği gibi uyruğu değil, polikliniğe acilden sevk edilmiş olması