Ak Parti grubu tarafından hazırlanan 23 maddelik kanun teklifiyle Türk Ticaret Kanunu’nda önemli değişiklikler yapılacak.

Instagram Yeni Özelliği İle Adından Söz Ettiriyor Instagram Yeni Özelliği İle Adından Söz Ettiriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yoğun çalışma temposuna devam ediyor.

Yeni hafta, fahiş fiyatlarla mücadele konusunu merkeze alan önemli bir kanun teklifi ile başlayacak. AK Parti'nin sunduğu 23 maddelik teklif, Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklikler öngörüyor. Bu düzenleme ile piyasada dengeyi bozan işletmelere ciddi cezalar getirilecek.

Fahiş fiyat uygulayanlar için öngörülen ceza miktarı 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlar için ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükselecek. Ayrıca, bir yıl içinde üç kez ceza alan işletmelere 6 güne kadar kepenk kapatma cezası verilebilecek.

Kanun teklifinin görüşmeleri, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlayacak. Meclis Genel Kurulu ise bu hafta uluslararası sözleşmelere odaklanacak. Katar ve Özbekistan ile imzalanan anlaşmalar da dahil olmak üzere birçok sözleşme Genel Kurul'da ele alınacak.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında değişiklikler öngören bir teklif ile Dışişleri Vakfı'nın kurulmasını sağlayacak bir kanun teklifi de Meclis'e sunulması planlanıyor. Bunun yanı sıra, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren bir teklifin de bu hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

Genel başkanlar da bu hafta Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecekler. Salı ve Çarşamba günleri ise partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.