Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; Hazine Ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının bürokratları enflasyonun yanında 2500 TL olan en düşük emekli aylığı ile 1100 TL olan emekli bayram ikramiyesindeki artışlara ilişkin maliyet hesabı yaptıkları belirtildi.

ADIM ATILMASI BEKLENİYOR

Ak Parti yönetimi tarafından asgari ücretin artan fiyat artışları sonrasında erimesi ve sabit gelirliler ile emekli maaşlarının artışı konusundaki görüşlerini her iki bakanlığı da iletmesini ardından kulislere gelen bilgilere göre tüm şartların zorlanarak başta emeklilerin durumu olmak üzere sabit gelirlilere yönelik adım atılması gerektiği ifade ediliyor

ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON FARKI MASA'DA

Yine kulislerde yer alan iddialara göre; Ak Parti Milletvekillerine bu yönde bir takım hazırlıklar olduğu ve temmuz ayında “emeklilerin çok memnun olacakları bir artış yapılacağına” yönelik bilgi verildiği belirtildi. Asgari ücrete enflasyon farkı oranında bir ara zam yapılmasının da masada bulunan seçenekler arasında olduğu söylenirken asgari ücretle ilgili yasal bir düzenleme yapmak yerine işverenlerin kendi inisiyatifleri doğrultusunda çalışanlarına belli oranda ücret artışına gitmelerinin önünde herhangi bir engelin de bulunmadığı belirtiliyor.

SAHA'DA EYT BEKLENTİLERİ

Ak Parti milletvekillerinin sahada seçmenlerden en fazla EYT ile ilgili düzenleme yapılması yönündeki taleplerle karşılaşması üzerine bu talepleri sık sık ilgili bakanlıklara ilettikleri biliniyor. Bazı Ak Partili Vekillerle bir araya gelen ekonomi yönetimi ise “bu konuda çok dikkatli bir çalışma yürütmek zorundayız” dedikleri “ekonomiye bir yük getirmeyecekse sosyal faydası olacaksa bunu yaparız. Getirisini götürüsünü çalışacağız” şeklinde görüş belirttikleri öğrenildi.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Ak Parti yönetiminin 2023 yılında yapılması beklenen seçimlerde sayıları 550.000’i bulan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi , EYT probleminin çözülmesi gerektiği yönünde görüşlerin ağırlık kazandığı Türkiye Gazetesindeki haberde yer alırken, Meclisin Ekim ayında başlayacak olan yeni yasama dönemindeki ilk gündem maddelerinin sözleşmeli personel ve EYT konusu olduğu ifade ediliyor. Çalışma Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı teknik bürokratlarının sözleşmeli personel ve EYT ile ilgili bir komisyon kurarak çalışmalarını sürdürdükleri biliniyor.

2023 BÜTÇE HAZIRLIKLARINA YETİŞTİRİLECEK

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT’ye yönelik çalışma yapılması yönünde hükümet de bir kanaat oluşması durumunda 2023 bütçe hazırlıklarında bu iki düzenlemenin de dikkate alınması, sosyal güvenlikle ilgili harcama kalemlerinin de buna göre hesaplanması bekleniyor.