Olay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Atakum ilçesi Cağaloğlu Bulvarı'ndaki ek binasında gerçekleşti. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Erdem, hastanenin otoparkında aracına bindiğinde yanına Gökhan E. geldi. İkili arasında başlayan tartışma kısa süre içinde tehlikeli bir hal aldı. Gökhan E., silahını çekerek Dr. Erdem'den aracı alarak Samsun-Ankara kara yoluna sürmesini talep etti.

Durumu fark eden çevredekilerin hızlı ihbarı sayesinde polis, Erdem'e ait olan aracın peşine düştü. Ancak şüpheli, yolda uygulama noktası gördüğünde, Erdem'den otomobili durdurmasını istedi ve silahını bırakarak araçtan indi. Ardından Gökhan E., kaçmaya başladı, fakat polis kısa sürede onu yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan araştırmada, daha önce Sinop'ta yaşanan bir olayı da gün yüzüne çıkardı. Gökhan E.'nin eşi Çiğdem E.'nin 2017 yılında safra kesesi ameliyatı sırasında aort damarının kesilmesi sonucu hayatını kaybettiği ve bu olayda kusuru bulunduğu suçlamasıyla açılan davada Dr. Mustafa Erdem'in 2 yıl 1 ay hapse mahkum olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, bu cezanın 15 bin TL para cezasına çevrildiği de belirlendi.

Emniyet tarafından tamamlanan işlemlerin ardından Gökhan E., adliyeye sevk edildi.