Bu durum, hastane yönetimi ve kamuoyu tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul eden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Diş Hastanesi, skandal uygulamalar ile gündeme gelmeye devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastanelerdeki denetimleri aralıksız sürüyor.

Özel Muayenelerde Çalışan Akademisyenler

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bazı diş hekimlerine ait özel muayenelerde inceleme yaptı. Müdürlük, inceleme sırasında hastanede olması gereken ve aralarında Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. G. ile hastanede görevli profesörler Y. D. ve C. E.T.’nin hastanede olmadığını tespit etti. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, üç ismin özel muayenehanede olduklarını belirledi. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri doktorlar hakkında tutanak tuttu ve durumu üniversite yönetimine bildirdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Rektörlük Soruşturma Başlattı

Rektörlük, adı geçen profesörler ile ilgili derhal soruşturma başlattı. Soruşturma sonucuna göre dekan ve iki profesöre cezai işlemin uygulanacağı belirtilirken, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yoğun şikayetler nedeniyle denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Denetimler Artacak

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için denetimlerin daha da sıkılaştırılacağını ifade etti. Diyarbakır ve bölge illerindeki hastanelerde gerçekleştirilen denetimlerin artırılması, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenilirliğini sağlama amacı taşıyor. İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık çalışanlarının görevlerini suistimal etmemesi için gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini belirtti.