Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat soruşturması üzerinde çalışıyor ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrolle serbest bırakılan 4 kişi hakkında itirazda bulundu.

Savcılık, doktor Yeşim Altınkalem Dalkıran, Polat çiftinin muhasebecisi Ahmet Gün'ün kızları Beyzanur Gün ve Ceydanur Gün ile Dilan Polat'ın dayısı Gürsel Yılmaz'ın adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz etti.

Ayrıca, savcılık, kendisine müracaat eden şirket çalışanlarının isteği üzerine, Polat ailesine ait 27 şirkete kayyum atanmasını talep etmişti. Mahkeme, savcılığın talebini uygun buldu ve Polat ailesine ait 27 şirkete yönetici atanmasına karar verdi.

Diğer bir haberde, Ankara polisi, uyuşturucu ticareti yapan ve elde edilen paraları aklamakla suçlanan 476 şüpheliyi belirledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri teknik ve fiziki takibe başladı. Aynı zamanda MASAK da bu çalışmaya katıldı.

Hastane Bahçesinde Hekime Cinsel Saldırıya Hapis Cezası Hastane Bahçesinde Hekime Cinsel Saldırıya Hapis Cezası

Ekiplerin dikkatli çalışmaları sonucunda, hesap hareketleri incelenen şüphelilerin uyuşturucu ticaretinden yaklaşık 135 milyon TL suç geliri elde ettiği tespit edildi. Bu soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanabilmesi ve suç gelirlerinin ele geçirilmesi amacıyla polis ekiplerince 30 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.