Hastanelerdeki yemeklerin içerisindeki böcek ve haşereli mide bulandıran görüntülerde gelmeye devam ediyor.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, İzmir kamu hastanelerindeki yemek sorunlarının çözümü için Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. Demircan, "Hangi bakanlık personeli öğle yemeğinde çöplü, böcekli, haşereli yemek yiyor? Veya hangi üst düzey yönetici arkadaşımızın yemeğinden haşerat çıkıyor? Hiç böyle bir duyguyu yaşadılar mı?" diye sordu. 

Demircan,

Defaten dile getirdik, idareci arkadaşlarımızı bu konuda uyardık. Üç, beş bin kişinin yemek yediği bir kışlada münferit bir olay olarak görülen yemeklerden böcekler vs. çıkması nasıl olur da elli yataklı bir hastanede veya yedi yüz yataklı bir hastanede neredeyse haftada birkaç kez bu iğrenç durum ile karşı karşıya kalınmaktadır?

Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

İdareler neden bu durumda hizmet aldıkları firmalara yaptırım uygulamıyorlar veya uyguluyorlarsa sembolik yaptırımlar mı uyguluyor?

şeklinde konuştu. 

Demircan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Çiğli eğitim ve araştırma hastanesinden neredeyse her hafta birkaç mide bulandırıcı resim karesine tanık oluyoruz. İdarelerin gücü firmalara yetmiyor mu? Kalitesinden ve miktarından vazgeçtik, bari hijyen koşullarında yemek hizmeti sunulsun. Bunun bir de hasta ayağı var. Düşünün günlerce yemek yemeyen bir hastanın önüne gelen yemeğin içinde böcek var. Ayıptır, yazıktır, günahtır.

Kurum ziyaretlerimizde lavaboların pisliğine, bahçelerin peyzaj konusunda ki yetersizliğine, başhekimlik bina girişlerinin önündeki beş litrelik su petlerinin mide bulandırıcı seviyedeki hallerini görüyoruz. Lütfen artık hastane idareleri yemek hizmetleri ile ilgili firmalara yönelik ciddi yaptırımlar uygulasın.

Kendi yemeğinden bir haşerat çıktığında yemek yediği yere gösterdiği tepkiyi çalışan memurları içinde göstersin. Çalışanlarınıza lütfen değer verin. Düzeltebileceğiniz konularda elinizi taşın altına koyun."