MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart mahalli idareler Genel seçimlerine dair yazılı bir açıklama yaparak değerlendirmede bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, yazılı bir açıklama yaparak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin genel olarak huzur, güven ve sükunet içinde tamamlandığını ifade etti.

Bahçeli, kesin olmayan sonuçların belirli olduğunu ve milli iradenin sandıkta tecelli ettiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde Sağlık Memuru Tarafından Tehdit Edilen Sağlık Müdürü Meclis Gündeminde

Aziz milletimizin tercihi başımızın üstündedir. Sandıktan çıkan demokratik karara tam saygı duyuyoruz. 31 Mart seçimleri, Türk demokrasi hayatının yüksek bir standartta olduğunu ve dünyaya örnek teşkil ettiğini göstermiştir. Aziz milletimizin sandık aracılığıyla verdiği mesaj önemlidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu demokratik mesajı aldık ve seçim sonuçlarını değerlendirmek için çalışmalara başladık.

Bahçeli, ekonomik şikayetlerin toplumsallaşmasıyla siyasal alana sirayet ettiğini ve tepkisel bir dozda sonuçların ülke genelinde ortaya çıktığını belirtti.

Seçime katılım oranının bir önceki seçime göre düştüğünü de gözlemlediklerini dile getiren Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: "31 Mart seçimleriyle önümüzdeki 5 yılın yerel yöneticileri belirlendi. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'nın karşısında DEM takviyeli Cumhuriyet Halk Partisi, konjonktürel bazı rahatsızlıklardan yararlanarak öne çıktı. Ancak Türkiye'yi yöneten iktidar değişmedi.

İktidarın değiştiği yönünde dedikodular yayan ve erken seçim çağrısı yapan çevrelerin hareketi aymazlık ve ahlaki çarpıklıktır. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi görevinin başındadır ve atılım ve reform hamlelerine devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan devletin başıdır ve desteklerimiz arkasındadır.

Cumhur İttifakı'nın TBMM'deki çoğunluğu da herkesin malumudur. Cumhur İttifakı, istikbalin mimarı ve yeni yüzyılın taşıdığı umuttur. Geleceği kuranlarla günü kurtarmaya çalışanlar Türk milleti tarafından ayrım yapılıyor ve milli tarihimizin bir parçası olan Cumhur İttifakı gönülden sahipleniliyor."