Kamu mühendislerinin doktor maaşlarına yapılan iyileştirmelere tepkileri dinmezken, seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun dillendirdiği ücret iyileştirmesinin acilen yapılmasını talep ediyorlar.

Kamu’da görev yapan mühendisler, sosyal medya aracılığıyla paylaştıkları görsellerle ücret adaletsizliğine dikkat çekiyorlar.

Yapılan paylaşımlarda;

Altta paylaşılan görsele bakarsanız 2016 yılına kadar dengimiz meslek disiplinine sahip doktor, hakim ve savcı gibi mesleklerle benzer gelire sahiptik onlara ayrı iyileştirmeler yapıldı yoksulluk sınırının üzerinde maaş almaları sağlandı ama 𝐤𝐚𝐦𝐮 𝐦𝐮̈𝐡𝐞𝐧𝐝𝐢𝐬𝐥𝐞𝐫𝐢 ne yazıkki yoksulluk sınırı altında yarısı kadar işçiden bile düşük maaş almaya devam ediyorlar.

𝐌𝐮̈𝐡𝐞𝐧𝐝𝐢𝐬 dediğiniz insan karın tokluğuna çalıştırılır mı?

Gelişmiş ülkelerde hiçbir mühendisin yaşantısının kötü olduğunu düşünmüyorum.Ülkemizde mühendisler unutuldu maalesef karın tokluğuna çalıştırılır hale geldi.

Tüm Kamu Mühendisleri bu konudan artık rahatsız ve devlet büyüklerimize sesleniyoruz bu durumu düzeltsinler Mühendislik mesleğini tekrar şaşalı günlerine döndürsünler diye.Böyle devam ederse gelecek zeki nesiller mühendislik okumayacaklar okuyanda bu ülkede durmayacaklardır artık tehlikenin farkında olmalarını ülkemizin üretmesinin, gelişmesinin ve kalkınmasının sekteye uğramaması geleceğimiz açısından acilen istiyoruz.

Unutmayın bir mühendis kolay yetişmiyor..