Programın Sunucusu Kübra Par’ın “Memurlar kamu işçilerine yapılan zamdan olumsuz mu etkileniyorlar?” sorusuna cevap veren Bakan Bilgin,

Memurlar olumsuz etkilenmiyorlar. Ocak ayında enflaton farkıda dahil refah payıyla beraber %30 kamu çalışanlarına zam yaptık.

sözlerini kullandı.

Memurlara yılbaşında yaklaşık %14 civarında refah payı zammı verdiklerini söyleyen Bkaan Bilgin,

Cumhurbaşkanımız kamu çalışanlarını korumamız lazım diyerek bu refah payını verdi ve o zaman kamu çalışanları çok memnun kaldı.

şeklinde konuştu.

Yer altında çalışan işçiyi örnek gösteren Çalışma Bakanı Bilgin, büroda çalışan düz memurla maden işçisinin kıyaslanmasının doğru olmadığını savundu.

Bilgin şöyle konuştu:

İşçilerle memurların birbirlerini mukayese etmesi, işçilerde sektörden sektöre farklı alıyorlar. Yerin altında çalışan bir maden işçisiyle büroda çalışan düz bir kamu görevlisinin maaşlarını, işte birbirine yaklaştı, birbirinden uzaklaştı gibi bu tartışma çok anlamlı bir tartışma değil.”

7 Bin 500 Lira Üzerine Refah Payı!

Bakan Bilgin, tüm memur emeklilerini kapsayan düzenlemenin Temmuz ayında yapılacağını açıkladı. Düzenleme kapsamında, memur emeklilerinin refah payı oranları da düzenlenecek ve yakınsama sorunu çözülecek. Yapılacak düzenleme sonrasında, maaşlar yükseltilecek ve üst sınırlar bir miktar artırılacak.

9 milyon emeklinin maaş zammında refah payı düzenlemesi yapılacak. 7500 TL’nin üzerinde maaş alan 6 milyon emeklinin maaşlarına refah payı farklılaştırması getirilerek aradaki fark yeniden düzenlenecek.