Dr. Salih Metin’in yakın çevresiyle ve muhafazakâr milli görüşçülerle yoğun bir iletişime geçtiğine yönelik iddialar Lale Akasoy tarafından dile getirildi. 

Aksoy iddialarının devamında, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde üst düzey yöneticilerin neredeyse %99’unun Salih Metin’in referansı ve desteğiyle göreve getirildiklerini ve makam koltuklarına oturtulduklarını ileri sürdü. 

Gizli İl Sağlık Müdürü benzetmesi

Öte yandan kulislerde konuşulanlara göre; Dr. Salih Metin’in her dönem gizli İl Sağlık Müdürü gibi çalıştığına yönelik iddialara da yer verildi. 

Şehir hastanesi Başhekimininde adı geçiyor

Diğer taraftan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü için Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal’ında adının dillendirildiğini belirten Akasoy, Topal’ın sağlık müdürü olmasının zor olduğunu, hastanede devam eden soruşturmaların bulunduğunu iddia etti. 

İşte Sağlık Bakanlığı İçin Adı Geçen Milletvekili! İşte Sağlık Bakanlığı İçin Adı Geçen Milletvekili!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü için, Yüksek İhtisas Eğitim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Fahriye Vatansever‘in de adının geçtiği dillendirildi. 

İl dışından atanmasına tepki

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne il dışından bir hekimin getirilmesinin de olasılıklar arasında olduğunu belirten Akasoy, Bursalıların il dışından atama yapılmasına soğuk baktığını, belki de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bile ileriki günlerde değişebileceğini iddia etti.