Bordroların e devlet üzerinden yayımlanması sonrasında sağlık personelleri arasında mutemetliklere en çok sorulan sorunun “döner sermaye katkı payı” olduğu öğrenildi.

Peki Döner Sermaye Katkı Payı Nedir?

Döner sermaye katkı payı olarak bordroda gözüken tutar bir önceki ay ödenen brüt teşvik ek ödeme tutarını yansıtmaktadır.

Sağlık personellerinin en çok merak ettiği konuların başında, bordroda görünen döner sermaye katkı payı tutarının neden hesaplarına aktarılmadığı yönünde oldu. 

Peki döner sermaye katkı payı nedir? 

Döner sermaye katkı payı, 657 kadrolu statüde maaş alan personelin bir önceki ay taban ödeme net tutarı ile ondan önceki ayın teşvik ek ödeme net tutarlarının toplamından oluşmaktadır. 

Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak! Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak!

Bordro Doner Sermaye Net Tutar

Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; örneğin mayıs ayı bordrosunda döner sermaye katkı payı tutarı; Nisan ayı taban ödeme tutarı ile mart ayı teşvik ek ödeme net tutarlarının toplamından meydana gelmektedir. 

Diğer taraftan burada gözüken tutarların brüt tutarları personelin yıllık vergi matrahına eklendiği unutulmamalıdır.

Kimi hastanelerde ise döner sermaye katkı payı tutarı, bir önceki ay yatan taban ve teşvik ek ödemelerinin toplamından oluştuğu öğrenildi. personel sağlık

VERGİ REKORTMENİ: SAĞLIK PERSONELLERİ

Diğer taraftan kamu personelleri arasında 2023 yılının vergi rekortmenleride bu yılda yine sağlık personelleri oldu. Yılın ikinci yarısı itibariyle % 27 vergi dilimine giren sağlık personelleri vergi diliminden en çok etkilenen kamu personeli olma özelliğini korudu.