Sağlık Bakanlığı'nda Görev Değişikliği: Erol Gökdöl Görevden Alındı Sağlık Bakanlığı'nda Görev Değişikliği: Erol Gökdöl Görevden Alındı

Uzm. Dr. Evren EKİNGEN Kimdir?

Uzm. Dr. Evren EKİNGEN, 13 Ekim 1980 tarihinde doğdu ve ilk ve orta öğrenimini Batman'da tamamladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun olan EKİNGEN, ardından 2005-2008 yılları arasında Batman Beşiri İlçe Sağlık Ocağı'nda Pratisyen Hekim/Sorumlu Tabip ve Sağlık Grup Başkanı olarak görev yaptı.

2008 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavını kazanarak Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'nda Dr. Araştırma Görevlisi olarak unvan aldı. 2013 yılında uzman doktor unvanını elde etti ve 2013-2015 yılları arasında Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde mecburi hizmetini tamamladıktan sonra Batman Bölge Hastanesi'nde 4,5 yıl Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı.

Sağlık Bakanlığı Pandemi Saha Koordinasyonunda da görev alan EKİNGEN, Haziran 2021-Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara Nallıhan Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptı. Alanında birçok makale, sözlü ve poster bildirisi bulunan Evren EKİNGEN, Ulusal Acil Tıp Kongreleri ve Sempozyumlarında da sunumlar gerçekleştirdi.

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Denetçisi olan Uzm. Dr. Evren EKİNGEN, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Hatay Hassa Devlet Hastanesi'nde koordinatör Başhekim olarak görev aldı.

Mayıs 2023 tarihinden itibaren Mamak Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yapan Evren EKİNGEN, evli ve 2 çocuk babasıdır. Sağlık sektöründeki uzun ve başarılı kariyeriyle dikkat çeken Uzm. Dr. Evren EKİNGEN, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanarak deneyimini bir kez daha ön plana çıkarmıştır.