Mesajında, Bingöl Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümü'nde görev yapan doktorların muayene için gerekli olan "abeslang çubuğu" olmadan çalıştıklarını iddia eden Özer, "Sayın Bakanım, her zaman özverili sağlık ordumuzla övünüyoruz ancak iş burada bitmiyor. Şu saatlerde Bingöl Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümü’nde hekimlerin abeslang olmadan hasta muayene etmeye çalıştıklarını biliyor musunuz? Bu sadece idari bir sorun değil, bir halk sağlığı sorunudur. Bu işin sorumluları kimlerdir?" ifadelerini kullandı.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

'Bu işin sorumluları kimlerdir?'

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre mesajda çocuk acil bölümünde görev yapan doktorların “abeslang çubuğu” olmadan muayene yaptıklarını iddia edilen Özer, “Sayın Bakanım her zaman özverili sağlık ordumuzla övünüyoruz ancak iş burada bitmiyor. Şu saatlerde Bingöl Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümü’nde hekimlerin abeslang olmadan hasta muayene etmeye çalıştıklarını biliyor musunuz? Bu sadece idari bir sorun değil, bir halk sağlığı sorunudur. Bu işin sorumluları kimlerdir?” diye sordu.

Bu olayın ardından Özer'in bir poliklinikte görevlendirildiği iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Özer, "Benim açıklamamın ardından yetkililer bir açıklama yapıp malzeme eksiği olmadığını savundu. Ancak hastanedeki eksiklikler paylaşımımın ardından giderildi. Buna hastanede görev yapan doktorlar tanıklık edebilir. Ya da hastanenin resmi aracının nereden, ne zaman, hangi malzemeleri aldığı kayıtlıdır, bakılabilir" şeklinde konuştu. Özer'in açıklamaları, sağlık sistemi içindeki sorunların çözümüne dair daha fazla şeffaflık taleplerini gündeme getirdi.

'Daha önceden değişecekti' savunması

Özer, görev yerinin değişmesiyle ilgili yetkililerle birtakım görüşmeler gerçekleştirdiğini ancak bunun karşılık bulmadığını ifade etti. Söz konusu iddialara ilişkin ulaşılan il sağlık müdürlüğü yetkilileri ise Özer’in görev yerinin değişeceğinin daha önceden planlandığını bunun söz konusu paylaşımdan kaynaklı olmadığını öne sürdü.

'Bu konuda mağdur olan hastane ve yöneticilerdir'

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bu arkadaşımız kendisi daha önce sistemsel hatalar yapmış. Şubat ayında da görev yerinin değiştirileceği kendisine söylenmiş. Bir hastanede abeslang olmaması söz konusu olamaz. Kentte Bingöl Devlet Hastanesi’nin haricinde sekiz hastane var. Bu abeslang bitse bile başka hastanelerden hemen temin edilebilir. Bu konuda mağdur olan hastane ve yöneticilerdir” ifadeleri yer aldı. Özer ise bu olaydan önce bir görevlendirmenin söz konusu olmadığını savundu.