Bursa Tabip Odası seçimleri ile ilgili Köşe Yazarı Lale Akasoy’a açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Dr. Tufan Kumaş Sağlık Bakanı Koca’yı hedef aldı.

Türk Sağlık Sen Başkanı Ateş Püskürdü! ‘Birileri Zevki Sefa Sürüyor’ Türk Sağlık Sen Başkanı Ateş Püskürdü! ‘Birileri Zevki Sefa Sürüyor’

BAKAN KOCA ODALARI NE YAPACAK?

Dr. Tufan Kumaş, Sağlık Bakanı Koca ile ilgili bazı kamu sağlık kurumları yöneticilerine “odaları ele geçirin” şeklinde talimat verdiğini öne sürerek, “Fahrettin Koca odaları ne yapacak?” sorusunu yöneltti.

ODALARI ETKİSİZLEŞTİRMEK İÇİN TALİMAT VERDİ

Tabipler Birliği’ne bağlı odaları etkisizleştirmek için böyle bir talimat vermiş olabileceğini söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı, “sağlık politikalarına yönelik yapılan düzenlemelere kimse ses çıkarmasın, itiraz etmesin, eleştirsin diye mi bu ısrar” şeklinde konuştu.

DOKTORLAR, TEŞVİK ÖDEMESİ ENDİŞESİ TAŞIYORLAR

Sağlık Bakanlığının doktorların sorunlarına yıllardır bir çözüm bulumadığını savunan Dr. Kumaş, sağlıkta artan şiddete dikkat çekerek “bu konuyla ilgili ne yapıldı? Teşvik adı altında düzenleme getirildi. İlk dönemler iyiydi ama şimdi hekimler bu ay alabilecek miyiz? ya da ne kadar alacağız? endişesi taşıyorlar” dedi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Kumaş sözlerini şöyle sürdürdü:

5 dakikalık muayene süresi verildi hekimlere. Bu zaman diliminde hekimin hastayı anlayıp, dinlemesi, teşhis koyup tedavi etmesi mümkün mü? Hekimlerin çalışma koşulları ortada. Hala bu konularla ilgili bir iyileştirme söz konusu değil. İşte oda olarak bizler bunlara itiraz ettik. Mücadele ettik, sesimizi çıkarttık, eylemler düzenledik... Şimdi kamu sağlık yöneticilerinin bazıları toplantılar düzenleyip karşı liste için çalışmaya kalkıyorlar... Odaların görevi bilim ve doğrular ışığında halkın sağlığını savunmak, meslektaşlarımızın özlük ve mali hakları konusunda mücadele etmektir. Yıllardır bunları yaptık... Yapmaya da devam edeceğiz...