Bakan Işıkhan, açılış programındaki konuşmasında sendikanın 10 yıl boyunca sağlamış olduğu örgütlenme ve büyüme başarısını takdirle karşıladığını belirterek, sağlık camiasında ki personellerin önemli görevler üstlendiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, sağlık personellerinin fedakarca çalıştığına dikkat çekerek, yeni genel merkez binasının bu değerli emekçilere destek olacak, haklarını koruyacak ve seslerini daha etkin bir şekilde duyurabilecekleri bir merkez olacağını ifade etti. Sağlık camiasında çalışanların gece gündüz demeden insan sağlığı için fedakarca mücadele ettiğini söyleyen Işıkhan, sendikanın yeni binasının sadece fiziksel bir mekan olmadığını, aynı zamanda sağlıkçıların birlik ve dayanışma ruhunu yansıttığını belirtti.

Bakan, sendikanın güçlenmesinin sağlık sektöründe başarı için temel bir taş olduğunu ve çalışanların haklarının korunması ve geliştirilmesinde bu gücün önemli olduğunu vurgulayarak, sendikacılıkta dayanışma ve birlik ruhunun önemine dikkat çekti. Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesinin çalışma koşullarına bağlı olduğunu ifade eden Işıkhan, sendikanın güçlenmesi ve çalışanların haklarının daha fazla duyulması noktasında kendisinin de her zaman yanlarında olacağını belirtti.

"TAŞERON SİSTEMİNİ ÇÖPE ATTIK"

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından kamudaki taşeron işçilerin 2018 yılında kadroya alındığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Bugün bu sendika, bu devasa hizmet binasına ve 200 binden fazla üyeye sahipse bunun en büyük kahramanlarından biri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ona buradan tekrar teşekkür ediyoruz. Taşeron sistemini çöpe attık ve Türkiye çalışma hayatında yüzde 9 olan sendikalı işçi sayısını yüzde 15'e çıkarttık. Bu yeterli değil ama bu büyük değişim dünyada da ses getirdi ve örnek alındı. Onun için bu kahramanları unutmayacağız. 10 yıl önce kurulan Öz Sağlık-İş, 10 yıl sonra Türkiye'nin üçüncü büyük, iş kolunun ise en büyük işçi sendikası oldu. 10 yılda Türk endüstri ilişkiler sisteminde, Türk çalışma hayatında böyle bir başarı hikayesi yok. Emeği olan herkesi kutluyorum."

Konuşmaların ardından, Bakan Işıkhan, HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ve protokoldekiler tarafından yeni hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, bazı AK Parti Ankara milletvekilleri ve sendika üyeleri katıldı.