Habertürk Tv Sunucusu Kübra Par’ın Uzman doktorlar 2013 yılı Ocak ayında asgari ücretin 5 katı maaş aldıklarını 2023 yılında ise bu oranın 2,8’e gerilediğini söylemesi üzerine Bakan Bilgin, doktorların şuan 58 bin lira maaş aldıklarını açıkladı.

Sunucu Kübra Par, Vedat Bilgin’e şu soruyu yöneltti:

10 sene önce asgari ücretin 6,3 katı olan bir profesör maaşı, Ocak 2023’de asgari ücretin 3,8 katına düştü. Uzman doktorlar Ocak 2013’de asgari ücretin 5 katı maaş alıyorlardı, şimdi 2,8’e geriledi. Öğretmen maaşı aynı dönemde 3,1’den 1,8’e düştü.”

şeklinde yönelttiği soruya Çalışma Bakanı Bilgin’den doktorları kızdıracak açıklama geldi.

Kübra Par’ın söylediği rakamların nereden alındığını bilmediğini söyleyen Bakan Bilgin,

Rakamların bir kısmı doğru değil. Şuanda uzman doktorun maaşı: 58 Bin TL. Neyden bahsediyor arkadaşlarımız. Ben bugün bizim SGK’daki doktorlarımızın maaşlarındaki düzenlemeyi çalıştığımız için ordan biliyorum. Kamu’da çalışan bütün doktorlar için olağanüstü bir düzenleme, sağlık çalışanları için düzenleme yapıldı.

şeklinde konuştu.

Konuşmasına asgari ücrete yapılan zammın diğer maaşları yukarıya doğru çektiğini anlatarak devam eden Çalışma Bakanı, doktorların maaşlarıyla ilgili rakamların belki daha önceki maaş rakamları olabileceğini söyledi.

Bilgin konuşmasının devamında;

O rakamlar üzerinde konuşmayım ama şunu söylemek istiyorum. Asgari ücreti yukarı çektiğiniz zaman, 2 katıydı 1 katı oldu gibi söylemler olabilir. Ama mutlaka şunu söylemem lazım. Akademik personellerin maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

dedi.

Editör: Güler Sağlam