Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongrede memurlara seyyanen zam talebinde bulundu. Yalçın, yaptığı konuşmada memurların ekonomik sıkıntılarına dikkat çekerek, seyyanen zam talebinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

“Memurlar seyyanen zam istiyor. Kira sıkıntısı çekiyorlar.” diyen Memur Sen Genel Başkanı Başkanı Ali Yalçın,

Yardımcı hizmetler sınıfına dahil olan memurlar GİH'e dahil edilsin istiyoruz. Yeniden disiplin affını değerlendirmenizi talep ediyorum. Bayram ikramiyesi konusunda sadece kamu görevlileri kaldı. Üniversite idari personel hala yer değiştiremedi. Bütün gelirler emekli keseneğine yansısın.

şeklinde konuştu.

"AFET BÖLGESİNDEKİ KAMU GÖREVLİLERİNE TAZMİNAT VERİLSİN"

Ali Yalçın, memurların devletin iş gören eli olduğunu ve güçlü Türkiye'nin güçlü memurlarla mümkün olacağını belirterek, şöyle devam etti:

Onun için Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır, emeğin gücü, Türkiye'nin gücü anlayışıyla kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin taleplerimizi 1 Mayıs vesilesiyle de ifade etmek isterim. 5 milyonu aşkın kamu görevlisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşmesini ağustos ayı içerisinde yapacağız. Fakat bu yaşanan fiyat artışı ve alım gücünün düşmesi, kamu görevlisini ve emeklisini zorlamaktadır. Toplu sözleşme sürecine gitmeden önce aileleriyle birlikte 20 milyonu aşan kesimin, ivedilikle çözülmesi gereken bazı başlıkları var. Oransal zamlarda yukarısı ile aşağısı arasında makas açıldığı için düşük gelir seviyesindeki memur seyyanen zam bekliyor. Alım gücünün yükseltilmesini istiyor. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak, genel idari hizmetlere dahil edilsin. Afet bölgesi kamu görevlilerine tazminat verilsin. Bayram ikramiyesi kamu görevlilerine de verilsin. Görevde yükselme/unvan değişikliği periyodik hale getirilsin. Kira yardımı verilsin, emekli kamu görevlilerine aile yardımı devam etsin."