Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayında memurlara yapılacak zam müjdesini duyurmasının ardından, tüm memurların aklında bir soru belirmişti: Temmuz zammı brüt mü yoksa net mi olacak?

SaglikpersoneliHABER.NET olarak "Memur Zam Oranı Maaşlara Nasıl Yansıyacak? İşte Örnek Hesaplama!" Başlıklı haberimizle duyurmamıza rağmen Ekonomist Muhammet Bayram’ın  A HABER’de yaptığı gaf sosyal medyada gündeme oturdu.

YALANI KÖPÜRTTÜLER, MEMURU ÜZDÜLER!

Özellikle muhalif isimlerin köpürttüğü kısa video görüntüsü ile memura NET 17 BİN TL verilecek algısı oluşturularak memurlar hayal kırıklığına uğratıldı.

yalan-haber

Yine aynı kesimin A Haber ve Sabah gazetesi gibi hükümete yakın medyanın hiçbir haberine inanmazken, bu gafın üzerine balıklama atlamaları da gözlerden kaçmadı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NET: 22 BİN TL

Muhammet Bayram'ın A Haber yayınında yaptığı bir hata sonucunda doğru olmayan bir bilginin yayılmasıyla ilgili düzeltme yapıldı. Bayram, "Temmuz ayında en düşük memur maaşı brüt 22.000 TL net 17.000 TL olacak" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Ancak daha sonra hatasını düzelterek, "Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22.000 TL olacak" şeklinde düzeltme yaptı.