İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın imzasıyla yayımlanan ve 20 Mayıs Pazartesi itibariyle geçerli olan genelgede, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapan tecrübeli personelin, sağlık, polis, jandarma, yangın ihbarları ve AFAD birimleriyle koordinasyon sağlayarak acil durumlara müdahalede bulunduğu vurgulandı.

Genelgede, 2023 yılında Malatya 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 990 bin 74 çağrı geldiği, bu çağrıların %74'ünün asılsız ihbarlar ve amaç dışı aramalardan oluştuğu belirtildi. Sessiz aramalar, hakaret, küfür, alay etme, şaka ve taciz gibi gereksiz çağrıların, acil durumlarda zaman ve kaynak kaybına yol açtığına dikkat çekildi.

Bu durumun önüne geçilmesi amacıyla, asılsız ihbarlarda bulunan kişilere, olay yerine giden ekiplerin tuttuğu tutanaklara dayanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nin yaptırımlar bölümünün 23. maddesinin 2. fıkrası kapsamında idari para cezası uygulanacağı ifade edildi.

Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul eden, personelin görev yapmasını engelleyen, acil yardım talebinde bulunan vatandaşların bu hatta ulaşmasını geciktiren ya da engelleyen kişilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari yaptırım cezası verileceği belirtildi.

Fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.