Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay,

0800,0 312,0850 ile başlayan numaralara vatandaşların dikkat etmesini isteyerek, “vatandaşın hizmet aldığı firmadan teyit almadan telefonda işlem yaptırmamaları”

konusunda uyarıda bulundu.

“Çok şikayet yağıyor”

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı olan Altay, tüketicilerin karşılaştığı sorunları çözmek için çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda tüketicilere rehberlik ettiklerini belirtti. Altay, tüketicilerin, "0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan gelen aramalar nedeniyle rahatsız edildiğini ve bu konuda birçok şikayet aldıklarını ifade etti. Tüketicilerin bu aramaları çekmek zorunda olup olmadığını ya da her seferinde bu arayanları engellemek zorunda olup olmadıklarını sorguladığını dile getirdi.

Belediye Personeline Maaşları Taksit Taksit Ödüyor Belediye Personeline Maaşları Taksit Taksit Ödüyor

“Daha yüksek fatura ödetiliyor”

Altay, arayan kişilerin tüketiciye abonelik sonlandırma ve yeniden başlatma yetkileri olduğunu ancak bu konuda dolandırıcıların tüketicilere baskı yapmadıklarını belirtti. Ancak, ikna edilen tüketicilerin yeni abonelik yaptığı ve önceki abonelik sözleşmesinin feshedildiği için, taahhüt süresinin bitmediğinden dolayı cayma bedeli ödemek zorunda kaldığını vurguladı. Ayrıca, yeni aboneliğe geçişte, tüketicinin belirtilen meblağ üzerinden daha yüksek bir faturaya maruz kaldığını belirtti.

Vatandaş önlem alınmasını istiyor

Altay, bu tür numaralardan arayan firmaların tespit edilip önlem alınması gerektiğini vurguladı. İnternet aboneliği sözleşmesinin devam etmesi durumunda, bu numaralardan arayan kişilere yeni abonelik yaptırıldığı için tüketicilerin ciddi mağduriyet yaşadığını kaydetti. Altay, tüketicilere, işlem yapmadan önce kesinlikle kendilerini arayan ve kimin aradığını belirleyemeyen numaralardan işlem yapmamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarıda bulundu.

60 yaş üstü vatandaş hedefte

Vatandaşlardan Burak Can Erzenoğlu, gün içinde sık sık 0800 ve 0850'li numaralardan "taahhüdünüz, sözleşmeniz bitti" şeklinde arandığını ve bu aramaları engelleyerek önlem aldığını söyledi. Ancak, özellikle 60 yaş üzeri vatandaşların daha fazla kandırıldığını belirtti. Sadrettin Bayram da benzer şekilde arandığını ve bu aramaları reddedip engellediğini ifade etti, vatandaşların bu tür aramalara inanmaması gerektiğini vurguladı.