Görevi başında iken şiddete maruz kalan bir hekim için alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle idare aleyhine açılan manevi tazminat davası sonuçlandı.

Sağlıkta şiddetin son bulması ve hekimlerin güvende olması adına emsal olarak olarak gösterilen karara göre mahkeme, maddi zararlar ve 50.000 TL manevi tazminatın faiziyle beraber ödenmesine karar verdi.

50.000 TL’lik tazminatın hekime yönelik şiddetin önlenmesi konusunda gerekli tedbiri almayan idarecilere rücu edilmesi bekleniyor.

Hekimin görev yaparken şiddete uğraması

Bir hekimin görevi sırasında şiddete maruz kalması sonucu açılan manevi tazminat davası, maddi zararların idare tarafından ödenmesi kararıyla sonuçlandı. Hekimin görev yaparken şiddete uğraması durumunda alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle idare aleyhine başlatılan manevi tazminat davası, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve hekimlerin güvende olması adına önemli bir emsal teşkil edecek.

Bülent Arınç FETÖ Tutuklusu Sağlık Müdürü Amca Oğluyla İlgili Konuştu Bülent Arınç FETÖ Tutuklusu Sağlık Müdürü Amca Oğluyla İlgili Konuştu

50.000 TL'lik manevi tazminat

Mahkeme, maddi zararların yanı sıra 50.000 TL tutarındaki manevi tazminatın da faiziyle birlikte ödenmesine hükmetti. 50.000 TL'lik tazminatın, hekime yönelik şiddeti önlemek için gerekli tedbirleri almayan idarecilere karşı bir tazminat talebi olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

Hekim Siddet Manevi Tazminat