Saadet Grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği önerge üzerine konuşma yapan İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in hedefinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve özel hastaneleri vardı.

Birinci basamakta özellikle ihmal var

Türkiye’deki birinci basamak sağlık hizmetlerinin ve koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamen ihmal edildiğini söyleyen Milletvekili Çömez, bu ihmalin arkasında çok net bir art niyetin olduğunu, burada yapılması gereken asıl hizmetlerin yapılmadığı için, buradan arta kalan hizmetlerin başka alanlarda verildiğini, bu alanların ise özel hastaneler ile şehir hastaneleri olduğunu söyledi.

Özel hastanelerde ameliyatlar 7 kat arttı

Ak Parti iktidarı döneminde devlet hastanelerinde yapılan ameliyat sayısının sadece iki kat artarken özel sektörde yapılan ameliyat sayısının ise yedi kat arttığına dikkat çeken çömez, bu rakamlara dahi bakıldığında özel sektörün özellikle desteklendiğini söyledi.

Ek Ders Yolsuzluğu Bordrolara Yansıdı: Hesaplanan 15 bin TL Bankaya Yatan 5 bin TL Ek Ders Yolsuzluğu Bordrolara Yansıdı: Hesaplanan 15 bin TL Bankaya Yatan 5 bin TL

Özel hastaneleri Bakan Koca destekliyor

Türkiye’deki özel sağlık kuruluşları denildiğinde akla sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geldiğini dile getiren çömez, özel sektörün desteklenmesinde Bakan Koca’nın faktörünün olduğunu savundu.

Koca’nın hastanelerine toplam 7 milyar teşvik

Meclis kürsüsünde milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Çömez, Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu özel hastanelere verilen teşviklerle ilgili resmi gazete belgesini gösterdi. Resmi gazetede yer alan Tebliğ’de Bakan Koca’nın özel hastanelerine toplam 5 milyar TL yatırım teşviği ile 2 milyar TL malzeme teşviğinin verildiğini paylaştı.