EYT düzenlemesinin ardından nisan ayında emekli olup bankalarla 3 yıllık anlaşma yapan vatandaşın yapılan banka promosyonu hesabına göre en fazla 5000 liralık promosyon alabileceği belirtildi.

EN FAZLA 5 BİN TL ÖDENİR!

Ak Parti iktidarı yerel seçim öncesinde emeklilere 8 ila 12 bin TL arasında değişen promosyon vaadinde bulunurken olası promosyonun bir çok vatandaşın eline en fazla 5000 TL şeklinde geçeceği öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde, EYT düzenlemesiyle binlerce çalışanın emekli olduğu, ilk aylıkların ise nisan ayında hesaplara yatmaya başladığı hatırlatıldı.

EN DÜŞÜK AYLIK 10 BİN TL!

Nisan ayında maaşlarını alan vatandaşın bankalarla üç yıllık promosyon anlaşması yaptığı belirtilen haberde, 2023 yılında banka promosyon tutarının 5 ila 9000 TL arasında olduğu, EYT emeklilerin büyük bir bölümünün en düşük aylık olarak 10.000 TL aldığı hatırlatıldı.

UZMANLAR HESAPLADI!

İktidarın seçim vaadi ile beraber emeklilere verilecek promosyon tutarının 8000 TL olacağı yönündeki söylentilerin ardından uzmanlardan çeşitli promosyon hesaplamaları geldi.

3 YADA 5 BİN TL PROMOSYON

Promosyon sözleşmesini bu yıl sonlandırmak isteyen bir emeklinin öncelikle o bankaya kredi borcunun bulunmaması gerekiyor. Öte yandan promosyon üzerindeki blokenin kaldırılabilmesi için bankaya ise yaklaşık 6750 TL ödeme yapılması gerekiyor. Bankaya yapılacak bu ödemenin hesaptan düşülmesinin ardından emeklinin cebine üç yıllığına en fazla 3 ila 5000 TL arasında promosyon tutarı yansıyacağı belirtiliyor.

BLOKE'NİN KALDIRILMASI GEREKİYOR

'İki Dakikada Bir Randevu' Haberine Başhekimden Sehven Açıklaması 'İki Dakikada Bir Randevu' Haberine Başhekimden Sehven Açıklaması

Emekli şayet mevcut bankasının yeni promosyonundan yararlanmak isterse yine blokeyi kaldırması gerekiyor.

Diğer taraftan iktidarın vaadinin sadece kamu bankalarını kapsayacağı, onların arkasında ise Hazine desteğinin olduğu, özel bankaların böyle bir imkanının bulunmadığı için emeklilere vaadedilen promosyunun yatmayacağı haberde yer aldı.