İçişleri Bakanlığı Polislerle ilgili Başmüfettiş görevlendirirken, olayla ilgili hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Bakanlık harekete geçti.

Cumhurbaşkanın TC’si ile işlem yapıyordu

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde son zamanlarda ortaya atılan iddialar, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. İddialar arasında, bir polisin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın T.C. numarasıyla arama yaptığına dair bilgiler bulunuyor. Ayrıca, başka bir polisin de gizli yürütülen soruşturmaları FETÖ'nün etkin propagandacısı olan firari Cevheri Güven ile paylaştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın talimatıyla bir başmüfettiş görevlendirildi.

Köstepek soruşturması

Ankara Emniyet Müdürlüğü, son dönemde ortaya atılan bu iddialarla çalkalanıyor. Gizli yürütülen soruşturmalarda bilgilerin dışarıya sızdırılması üzerine yetkililer, 'köstebek' soruşturması başlatma kararı aldılar.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinde görevli polis memuru Serkan Dinçer'in adı ortaya çıkarıldı. Terörle Mücadele ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dinçer, terör savcılığınca tutuklandı. Dinçer'in, gizli yürütülen önemli soruşturmalarla ilgili bilgileri, firari Cevheri Güven gibi FETÖ bağlantılı kişilere sızdırdığı tespit edildi. Dinçer'e bu bilgileri kimin aktardığı ise halen araştırılmakta.

Cevdet Yılmaz: Bu Maaşları Vermezsek Kamu Zarara Uğrar Cevdet Yılmaz: Bu Maaşları Vermezsek Kamu Zarara Uğrar

VIP sorgulama yapıyordu

Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Teknik Büro Amirliği'nde çalışan polis memuru Alper B.'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaptığı ortaya çıktı. VIP sorgulama olarak adlandırılan bu işlem sırasında Alper B.'nin Erdoğan'ın T.C.'si ile sorgulama yapması, sistemde alarmın devreye girmesine neden oldu. Durumu fark eden Narkotik Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne resmi bir uyarı yazısı gönderdi.