Mevzuat açısından uzaktan ve esnek çalışma konularında çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bakan Işıkhan, “değişime ayak uydurmamız lazım” dedi.

Pandemi döneminde başlatılan uzaktan ve esnek çalışma sistemleri ile ilgili düzenlemelerde hazırlıklar sürüyor.

“Değişime ayak uydurmamız lazım”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uzaktan çalışma ve esnek çalışma konularında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, esnek veya uzaktan çalışma sistemlerine ilişkin mevzuat üzerinde yapılan çalışmalara dikkat çekerek, "Değişime ayak uydurmak gerekiyor" dedi.

Uzaktan çalışma gündemimizde

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 200 gençten gelen soruları yanıtladı ve uzaktan veya esnek çalışma konusuna da değindi. "Uzaktan çalışma, esnek çalışma gibi modellerin gündemde olduğunu görüyoruz. Bu modellerin hem olumlu hem de olumsuz yönleri var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini sürdürüyor" dedi.

Çalışma şekli değişiyorsa..

Değişime ayak uydurmanın önemine vurgu yapan Bakan Işıkhan,

"Çalışma hayatına girdiğinizde sosyal becerilerinizin önemli olduğunu düşünüyorum. Uzaktan çalışma, esnek çalışma ve güvenceli esnek çalışma modelleri bizim için oldukça önemli. Eğer çalışma şekli değişiyorsa, bizim de bu değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Gelecekte, bugün aklımıza gelmeyen farklı işlerle ve çalışma modelleriyle karşılaşacağız"

şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, işe alım tercihlerinde stajın önemine de değindi.

"Herhangi bir işe başvurduğunuzda önünüze çıkan engellerden bir tanesi iş tecrübesinin olup olmaması. İş tecrübesi için de bir yerden başlamak gerekiyor. Hangi alanda lisans eğitiminizi tamamlarsanız o alanda mutlaka bir staj sürecini yaşamanız gerektiğini düşünüyorum"

Cevdet Yılmaz: Bu Maaşları Vermezsek Kamu Zarara Uğrar Cevdet Yılmaz: Bu Maaşları Vermezsek Kamu Zarara Uğrar

şeklinde gençlere tavsiyede bulundu.