Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeniden Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görevlendirilmesinin ardından, 2018 yılında kardeşine devrettiği iddia edilen Medipol Hastanesi, en yüksek teşvikleri almış olduğu iddiaları gündemi meşgul etmektedir. Resmi Gazete'nin nisan ayı teşvik belgelerine göre, Medipol Hastanesi olarak bilinen Medipolitian Sağlık ve Eğitim Hizmetleri AŞ'ye çeşitli teşvikler verildiği belirtilmektedir.

Evrensel’de yer alan habere göre; Resmi Gazete'de yayımlanan yatırım teşvik belgeleri listesine göre, Medipol Hastanesi'ne gümrük vergisi muafiyeti, 2 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği, yüzde 50 oranında vergi indirimi, KDV istisnası gibi teşvikler sağlandığı ifade edilmektedir. Ayrıca, hastaneye makineler ve teçhizatlar için 50 milyon 473 bin 639 dolarlık bir destek sağlandığı da belirtilmektedir.

Medipol Hastanesi’nin kurucusu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastanenin hisselerini 2018 yılında kardeşine devrettiği gündeme gelmişti.

"HAYIRLI İŞLER BEYLER"!

sevda-karaca

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Milletvekili Sevda Karaca, teşvikin ayrıntılarını paylaşarak, “Halk, neoliberal sağlık politikalarının sonuçlarını canıyla ödüyor. Sağlık politikaları halk için değil, hastane patronlarının çıkarları için belirlendikçe hem canımızdan hem paramızdan olmaya devam edeceğiz” dedi.