Erdursun'un değerlendirmesine göre, 2008'den sonra devlet memuru olanlar için 3600 ek gösterge, emekli aylıklarında herhangi bir artış sağlamayacak. Erdursun, bu konuda şu ifadeleri kullandı: "Mesela şu an memurlar 3600 ek gösterge verilsin diye bekliyor. 1.10.2008’den sonra devlet memuru olanlara 3600 ek gösterge verilse de işe yaramaz."

Uzman, emekli aylığı hesaplamasında bu tarihten sonra derece, kademe ve ek göstergenin hiçbir işe yaramadığını vurgulayarak, "3600 ek gösterge bu tarihten sonraki devlet memurları için gelirse emekli aylıklarına 1 gram yararı yok" açıklamasında bulundu.

Erdursun, 2008 sonrası memurların emekli maaşlarının yüzde 30 daha düşük olacağını da belirterek, "Boşuna bekliyorlar. Memur sendikaları bu konuyu niye dile getirmiyor? Ben emekli aylıkları üzerinden konuşuyorum. 1.10.2008 öncesi memur olan kişiye göre emekli aylıkları yüzde 30 daha az fark ediyor. Bu tarihten sonra memur olanlar SSK’lılar gibi, Bağ-Kur’lular gibi en dipte aylık alacak. Yıllar geçti. Hala biz bu kanunun maddelerini bilmiyoruz. İnsanlar da 3600 ek gösterge hakkım verilsin deyip çabalıyor. Emekli olduğu zaman hiçbir işine yaramadığını görecek." şeklinde uyarılarda bulundu.