Temmuz 2023 dönemi zammıyla beraber taban ek ödeme tutarı artacak. 

Taban ek ödeme tutarları, sağlık personelinin unvanına, derecesine ve kıdemine göre değişiklik gösterecek. Örneğin, bir uzman doktorun taban ek ödemesi, bir hemşirenin taban ek ödemesinden daha fazla olacak. Ayrıca, aynı unvanda çalışan sağlık personelleri arasında da taban ek ödeme farklılıkları olacak. Bu farklılıklar, sağlık personelinin çalıştığı bölüm, hastane ve il gibi faktörlere bağlı olacak.

Taban ek ödeme tutarlarının 2023 yılında ne kadar olacağına dair hazırlanan tablo aşağıda yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelgeye göre, taban ek ödeme tutarları her yıl enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında artırılacak. Bu nedenle, üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelleri, 2023 yılında 1 temmuzdan geçerli bir zam alacaklar.

Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu

Temmuz Zamlı Üniversite Hastaneleri Taban Ödeme Tutarları Ne Kadar?

Memurlar için yapılan bu zam ve ek ödeme düzenlemeleri, Mutemet Muhammed Doğan tarafından hesaplandı. Memur maaşlarındaki artışlar ve taban ek ödeme miktarları, güncel mevzuat ve hesaplamalar doğrultusunda belirlendi.

İşte Temmuz Zamlı üniversite hastaneleri taban ek ödeme Tutarları 2023

Yükseköğrenim kurumlarına bağlı üniversite hastanelerinde 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli %17,55 oranındaki zamlı taban ek ödeme tutarlarına göre; gelire katkısı olan profesor ünvanınıdaki çalışan 15.744,04 TL taban ek ödeme alırken gelire katkısı olan doçent ise 15.744,04 TL ile profesörle aynı ücreti alacak.

Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan bir personel ise %27 vergi diliminde 1.119,58 TL taban ödeme alırken yardımcı hizmetler sınıfındaki personel ise 419,84 TL taban ek ödeme alabilecek.

Üniversite hastaneleri taban ek ödeme

Taban ek ödeme, disiplin cezası alanlardan uyarma ve kınama cezası alanlara bir ek ödeme dönemi, aylıktan kesme cezası alanlara iki ek ödeme dönemi, kademe ilerlemesi cezası alanlara üç ek ödeme dönemi süresince uygulanmayacak. Bu konu, memurların zam oranlarını ve taban ek ödeme miktarlarını da etkilemektedir. Yapılan son hesaplamalara göre, memurlar yüzde 17,55'lik zamın yanı sıra seyyanen 8 bin 77 lira zam alacaklar. Buna göre, en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak.