Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Dr. Fahrettin Koca'nın yeniden Sağlık Bakanı olarak atanmasının ardından kendisini tebrik etti ve başarılı bir görev süreci geçirmesini temenni etti.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın ikinci döneminde sağlık çalışanlarının sorunlarına kalıcı çözümler üretmesini ve daha iyi bir çalışma hayatının sağlanmasını beklediklerini ifade etti. Kahveci, ücret dengesizliklerinin giderilmesi, ödemelerin artırılması ve tek kalem maaş sistemi gibi konuların ele alınması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Kahveci, tüm hastanelerde 24 saat kesintisiz kreş hizmeti sunulması, atamalarda liyakatin ön plana çıkarılması, sağlık kurumlarında şiddetin sıfır toleranslı hale getirilmesi, yeni atanan veya deprem nedeniyle yer değişikliği yapan personelin barınma sorunu gibi konuların da dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Sağlık meslek mensuplarının sorumluluk ve yetkilerinin meslek kanunlarıyla belirlenmesi, istihdam politikalarının planlı bir şekilde yürütülmesi ve sağlık camiasının itibarının yeniden tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kahveci, bu adımların atılırken sosyal taraflarla iş birliği yapılması ve çalışanların taleplerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini, Sağlıkta atamalarda liyakat tesis edilmesini, orta ve alt düzey yöneticiler objektif bir sınavla atanmalarını vurguladı.

Yeni dönemin, çalışanlar adına yeni bir başlangıç olmasını temenni eden Kahveci, yeni kabineye de ülke için hayırlı olması dileklerini iletti.