ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yönetim krizi sürüyor. Hastanenin yetkili sendika olan "Sağlık Sen mi, yoksa başhekim mi yönetiyor?" sorusu gündemde.

SES Eskişehir Şube Başkanı Umut Özge Yılmaz, başhekimi istifaya çağırarak konuya dikkat çekti. Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Başhekim ve Sendika Yönetimi İç İçe Geçmiş Durumda"

"ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sular durulmak bilmiyor. Bir yıldır sağlık hizmetleri müdürlüğünün sendika bürosu gibi çalışmasına müsaade eden başhekim, ilginç bir yöntemle Jülide Coşkun ve yardımcısını görevden aldı. Başhekim ve sendikacılar göz servisinden fotoğraf verdi, müdür olarak atanan Zeynep Akgözlü üye yapıldı. Müdür atandığında önce sendika temsilcileri ve başhekim yeni atanan müdür ile fotoğraf verip, yeni müdürümüz dediler. Ancak daha sonra başhekim, ‘ben atadım’ dedi, sendika ise ‘biz atadık’ dedi. Başhekim’in ‘yüzde 90 üyesi olan sendikadan atama yaptım’ açıklaması, sendika başkanı ağzı ile konuşmak değil midir?"

"Mobbing ve Çalışma Koşulları Tartışma Konusu"

"Nöbetçi müdür olarak atanan sendika baş temsilcisinin; mobbinge maruz kaldığı için istifa eden hemşireye, başhekim odasında, başhekim ve sendika başkanımızdan özür dile, tekrar üye ol, istediğin yerde başlatalım dediğine dair iddialar duyduk. Görevden alınan müdür ve müdür yardımcısının uzun süreli hastalık raporu aldığını duyduk. Daha önce mobbinge maruz kaldığı için istifa eden hemşirenin raporu bozdurulmuştu. Görevden alınan müdür ve müdür yardımcısının raporu için de aynısı yapıldı mı?"

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

"Hastanede Kaos Hâkim"

"Son olaylarda tartışmaların kavgaya, küfürleşmeye kadar vardığına dair iddialar geliyor kulağımıza. Günlerdir hastane 3 müdür yardımcısı eksik çalışıyor, insanlar neden teklif edilen görevleri kabul etmiyor? sorusu soruluyor. Ortada ciddi bir yönetim sorunu olduğu aşikar. Ayrıca, basında çıkan memnuniyet anketi sonuçları ülke gündemine oturdu ancak anket sonuçları tartışılmadı. Emekçilerin memnuniyetsizliği ile ilgilenmeyi bırakıp, anket sonuçlarını basına kimin verdiği soruşturuldu. Bilimde ve eğitimde başarısıyla anılan ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi; son dönemde yönetim ve sendika kaynaklı yaşanan kaoslar ile gündemden düşmüyor. Kurum birbirine girmiş durumda. Sayın Başhekim; sizinle durulmayacağı da aşikar. Böyle olmuyor; lütfen ayrılın" şeklinde konuştu.