CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli ve memurların yaşadığı maddi zorluklara çözüm getirmek amacıyla kapsamlı adımlar atıyor. Gürer, TBMM Başkanlığı'na sunduğu iki ayrı kanun teklifiyle hem memurlara ek zam hem de emekli ve memurlara kira yardımı yapılması talebini gündeme getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, memur ve emekli vatandaşların kira artışlarından etkilenmemesi için önemli bir adım attı. Gürer, evi olmayan kiracı emekli vatandaşlara asgari ücretin üçte ikisi kadar kira yardımı yapılmasını ve kamu kurumunda çalışanlara ise 4 bin lira kira yardımı sağlanmasını talep eden kanun tekliflerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kamu Çalışanlarına Ek Zam Taleplerini Dile Getiriyor!

Ömer Fethi Gürer, emekliler ve kamu çalışanları için önemli bir adım atarak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında ek zam yapılmasını şart koşuyor. Gürer, kamu çalışanlarının her yıl açıklanan TÜFE oranına göre ek zam alması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, emekli ve kamu çalışanlarına destek sağlayacak olan kanun tekliflerinin bir an önce gündeme alınıp görüşülmesini talep ediyor.