Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerine Neşter Vuracak

31 Mart yerel seçimlerini ilişkin önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür ve başımızın üstünde yeri vardır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve

Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır

dedi. 

Siyasetçi millet iradesini küçümseyemez

Siyasetçilerin milletin iradesini küçümseme veya yok sayma hakkının olmadığını vurgulayan Erdoğan,

Gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. "Birileri kendilerince yerel iktidar-merkezi iktidar diye ikili yapı ihdas etmeye çalışıyor" ifadesini kullanan Erdoğan, "81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez bitmeyecektir

dedi.

Erdoğan, yerel seçimin ardından düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri'ni gerçekleştirdik. Aldığımız güvenlik tedbirleri sayesinde seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Vatandaşlarımız iradelerini özgürce ortaya koydu.

Bölücü örgüt yandaşlarının seçmeni baskı altına almaya yönelik faşizan teşebbüsleri başarıya ulaşamadı. Milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır. Demokrasimizin bir sandık sınavından başarıyla çıkmasını sağladık.

Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin genel başkanı sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bir sandık sınavını başarıyla veren ittifakımız Türkiye'nin bekasının teminatı olmayı sürdürecektir.

Milletimiz, kapsamlı cesur bir özeleştiri yapmamızı istiyor

Erdoğan,

Milletimiz bizden kapsamlı cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Bu mesajların gereğini mutlaka yerine getireceğiz. Enerji toplamış bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir.

Sandığa gitmeyenlerin gidip farklı tercihte bulunan vatandaşlarımızın mesajlarını en doğru biçimde okuyacağız. Muhasebe sürecimizi neticelendireceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz.

Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz. Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz

şeklinde konuştu.