Eşi Nahide Akbulut ise ‘eşimin ölümünde doktor hatası vardır, hastaneye sağ gitti ölü geldi’ diyerek savcılığa suç durusunda bulundu.

hastane tarafından eve gönderildi

İstanbul'da 25 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, 5 çocuk babası Cevdet Akbulut, diyabet tedavisi için Prof. Dr. Alper Çelik ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Ameliyattan üç gün sonra kendini iyi hissetmediğini belirten Akbulut, hastane tarafından eve gönderildi. Evde durumu daha da kötüleşen Akbulut'un ailesi hastaneyi arayarak durumun ciddiyetini bildirdi, ancak hastane yetkilileri sadece dikiş yerlerindeki sıvıların temizlenmesini önerdi.

Durumu kötüleşmeye devam eden Akbulut, 10 Mayıs'ta Prof. Dr. Alper Çelik tarafından ikinci kez ameliyat edildi. Bu ameliyatın ardından ardı ardına iki stent takılan Akbulut, başka bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan incelemelerde vücudunda enfeksiyon, yemek borusunda delinme ve bağırsaklarında sızıntı olduğu tespit edildi. Cevdet Akbulut, 28 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Cevdet Akbulut'un eşi Nahide Akbulut, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Eşimi ameliyat ettikten 3 gün sonra eve gönderildik. 'Sadece süt vereceksiniz' dediler. Bir kaşık çorba verdim ama gece sancılandı, karnından enfeksiyonlar akıyordu. Hastaneyi aradık, hemşire 'Bu kremi sürün, hastaneye getirmenize gerek yok' dedi. Koridorda hiç kimseyi kimseyle görüştürmüyorlar, sadece arada su alma yeri var. Bütün hastaları birbirinden ayırıyorlar. Her sabah saat 7 buçukta hafta içi geliyordu. 'Hocam, benim 5 evladım var, sadece eşim var, bana bakacak kimsem yok' diyordum. 'Eşin iyi olacak, bayramda evde olacak' diyordu."

bizi devlet hastanesine gönderdiler

"Bana tehditle kağıt imzalattılar ve eşimi devlet hastanesine gönderdiler. Devlet hastanesine gittiğimizde enfeksiyon seviyesinin 300'ün üzerinde olduğunu öğrendik. Yemek borusu ve bağırsakları delinmişti, yemeği vücuduna akıyordu. Eşim lağım patlamış gibi kokuyordu. Üzerinde deney yaptılar. Sağlam adamı götürdüm, ölü olarak geri geldi. Beş çocuğum var ve bir senedir gözyaşlarım dinmedi" dedi.

Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı Dr. Talha Uçar 15 Temmuz’da Yaşananları Anlattı

Prof. Dr. Alper Çelik’in avukatındanaçıklama

Prof. Dr. Alper Çelik’in avukatı Özge İrem Aksu, müvekkili hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu: "Son birkaç gündür basında çıkan haberleri üzülerek takip ediyoruz. Hukuki sürecin sonuçlanmasını beklediğimiz için şu ana kadar sessiz kaldık. Karşımızda 18 bine yakın ameliyat gerçekleştirmiş, 300 öğrenci yetiştirmiş ve hayatını insanların hayatını kurtarmaya adamış bir bilim insanı, bir cerrah var. Sağlık Bakanlığı tarafından müvekkilimize 3 yıllık meslekten men cezası tebliğ edildi. Bu noktadan itibaren hukuki süreci başlattık. Şu an için ne idari ne de cezai anlamda müvekkilim hakkında verilmiş bir karar yok. Dolayısıyla hukuk kurallarına ve mahkeme kararına saygı duyarak en doğru sonucun çıkacağına inanıyoruz."