Tabip odaları yeni yönetimlerini ve başkanlarını seçmek üzere tüm Türkiye’de olağan genel kurulularını sürdürüyor.

Hemşirelik Zirvesinde Türkiye’deki Kamu Sağlık Hizmetine Büyük Övgü Hemşirelik Zirvesinde Türkiye’deki Kamu Sağlık Hizmetine Büyük Övgü

Genel Kurullar öncesinde tabip odalarına yeni doktorların üye olması bazı tabip yönetimleri tarafından eleştiriliyor.

Baskı sonucu üye olup yönetimi ele geçirecekleri şeklinde özellikle muhalif basınında haberler yer alıyor.

Ankara Tabip Odası'nın (ATO) seçimli Olağan Genel Kurulu, 4-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

Genel Kurul öncesi Çağdaş Hekimler’in listesinden yeni yönetim adayları, Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu.

ATO Genel Sekreteri ve seçimlerde yönetim kurulu üyeliğine aday olan Mine Coşkun, ATO'nun Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) daha köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “ATO, Etibba Odalarından bu güne kadar 95 yıl boyunca meslek çıkarlarını her platformda savunan bir kurum olmuştur. Yıllardır hak savunuculuğu görevinden hiç vazgeçmemiş, birçok kez iktidarların hedefi haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın,

Bütün hekim arkadaşlarımı, amacı sadece hekim hakları ve saygınlığını korumak olması gereken tabip odalarını desteklemeye davet ediyorum” çağrısından sonra, odanın yoğun üye kaydına şahit olduklarını vurgulayan Coşkun, şu sözlerle devam etti: “Özellikle kamu hastanelerinden asistan hekimlerin, hocalarının baskısıyla (belki de mobbingi) üye yapıldığını biliyoruz. Hatta bazı vakalarda, üye olmaları için teşvik edildiklerini ve kayıt ücretlerinin ödendiğini duyuyoruz. Elbette hekimlerin odamıza üye olması memnuniyet vericidir, ATO'nun gücünü ve etkinliğini artırır. Ancak asistan hekimlerin zoraki ve baskı altında üye yapılmaya çalışılması, muhalif seslere dahi tahammül gösteremeyen ve muhalif tüm kurumları susturmaya çalışan iktidarın rolünü akla getirmektedir.