Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Güvenlik görevlisi hastane önünden yaptığı videolu şikayetinde, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve Yetkili Kurumlara seslenerek yardım çağrısında bulundu.

Kinik Devlet Hastanesi Guvenlik Gorevlisi 3

Kınık Devlet Hastanesi'nde Güvenlik Görevlilerine Mobbing İddiası

Kınık Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Cemal Dalay, kendisi ve meslektaşlarının yol ve yemek parası talep ettiği için hastane yönetimi tarafından mobbinge maruz kaldığını öne sürdü. Dalay, yetkililere seslenerek yardım çağrısında bulundu.

GÜNDEME BAKIŞ'tan Hale Halime Erdoğan’ın hazırladığı habere göre; C.D., hastanede çalışan güvenlik görevlileri, temizlik personeli ve veri giriş personelinin mobbinge maruz kaldığını iddia etti. Dalay, 24 saat çalıştırıldıklarını ve yol, yemek ücretlerini alamadıklarını dile getirdi.

"Mobbinge Maruz Kalıyoruz" İddiası

C.D., "Bize mobbing uyguluyorlar" diyerek şunları söyledi: "Çalışma düzenimizi bozuyorlar. Mesailerimizi ve yemek paralarımızı vermiyorlar. İş akdimi feshetmeye çalışıyorlar. Daha önceki başvurularımız sabit, evraklarımızı evrak kayıttan geçirmiyorlar. Tüm arkadaşlarım burada. Arkadaşlarım da mobbing görmektedir. Güvenlik ve temizlik görevlileri ile veri giriş personelini 3 sene boyunca 24 saat çalıştırdılar. Bunlar kameralarla sabittir. İncelenmesini talep ediyoruz."

Yetkililere Yardım Çağrısı

Dalay, hastane müdürü H.A.O. tarafından sürekli tehdit ve baskı altında olduklarını belirtti: "Yol paralarınızı ister veririm ister vermem, dışarıda binlerce asgari ücrete çalışan var. Halinize şükredin, işi biliyorsunuz, çalışma şartları böyle, isteyen çalışır, isteyen çalışmaz" gibi tehditler alıyoruz. İş akdimizi feshetmeye kadar gidiyorlar."

Kinik Devlet Hastanesi Guvenlik Gorevlisi 4

Sendika Değişikliği ve Tehditler

C.D., sendikalarını değiştirdikleri için kendilerini "devrimci PKK'lı" olarak suçladıklarını ve "Hak, hukuk peşine mi düştünüz, yol yemek parası peşine mi düştünüz?" diyerek tacizde bulunduklarını söyledi. Şu an hakkında iş akdini feshetme girişimlerinin olduğunu belirten Dalay, arkadaşlarının da aynı baskılara maruz kaldığını vurguladı. 

Durumun İncelenmesi Talebi

C.D. ve meslektaşları, bu iddiaların incelenmesini ve yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, Kınık Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu durumun düzeltilmesi için çağrıda bulundular.