Artık liyakat, Sağlık Bakanlığında Google'da sıkça aranan bir kelime haline gelmiştir. Bu durum, sektördeki adalet ve güven sorunlarını derinleştirmekte ve çalışanlar arasında memnuniyetsizlik yaratmaktadır.
MAAŞLARI TARTIŞMAYA AÇILIYOR!
Son zamanlarda tartışmalara yol açan konulardan biri, sözleşmeli yöneticilerin maaşları oldu. Sözleşmeli yöneticilerin aldığı maaşlar sürekli gündemde yer alırken, artırılması talepleri de hızla yaygınlaşmış durumda.
SENDİKALAR DAHİ SÖZLEŞMELİ YÖNETİCİ MAAŞININ DERDİNDE!
Sendikalar dahi, çalışanların özlük haklarını bir kenara bırakarak, sözleşmeli yönetici maaşlarının artırılması için mücadele veriyor. Öte yandan ilginç bir durum da sözleşmeli yönetici pozisyonuna başvuruların az olduğu iddiaları. Ancak, kurumlarda sözleşmeli yönetici pozisyonlarının boş olmadığı da bir gerçek. Boş pozisyonların sebebi ise başvuranlar arasından seçilememeleri olarak belirtiliyor.
LİKAYAT RAFA KALKTI!
Sağlık Bakanlığında yükselmek veya daha üst bir kadroya atanmak için liyakat 2012 yılı itibariyle rafa kaldırıldı. Yerini koruyabilmek, bir üst kadroya atanabilmek ugruna yılların dostlukları yitirildi. Dilde yapılacak iş değil, Ama kimse 2 satır dilekçe yazıp bırakmıyor.
Sözleşmeli yöneticinin talimatı olmadan iş yapamayan memurlar, soruşturma sonucunda imzasız olarak iş yapmaları nedeniyle disiplin cezası alabiliyor ve ek ödemeleri kesiliyor. Sözleşmeli yöneticiler ise cezalarını sözleşme süresi boyunca (yani en fazla 2.5 yıl) taşıyor ve ek ödemelerinden mahrum kalmıyor.
Şimdi, kim cezalandırılıyor? Kurumlara CEO olarak atanan sözleşmeli yöneticilerin cazibesi hiçbir zaman yitirilmiyor.