Sağlık Bakanlığı binlerce sağlık personelinin teşvik, fazla mesai ve nöbet ücretlerini 2 aylık gecikmelerle ödemesi büyük mağduriyetler oluşturuyor.

Sağlık çalışanlarının ekonomik durumuyla ilgili geçtiğimiz ay açıklanan bir araştırma sonucuna göre çalışanların %75’i kredi borcu ödüyor. Emsali olan memurlara göre daha düşük ücret alan sağlık çalışanları teşvik ve nöbet gibi ek gelirlerle geçinmeye çalışıyorlar.

Bugün Ramazan Bayramı Arifesi olmasına rağmen hastanelerde geçtiğimiz ayların teşvik ve nöbet ücretleri hala ödenmemişti. “Beyaz reform” olarak basına lanse edilen teşvik ödeme sistemi maalesef akıldan, vicdandan ve her türlü haktan uzak bir ödeme sistemine dönüşmüş durumda.

Özellikle hekim haricindeki personelin teşvik ödemesi yok denecek kadar az verilirken Yardımcı Hizmetler ile Genel İdare Hizmetleri sınıfına ise sıfır TL ödeme yapılmaktadır.

ÖDEMELER BU AKŞAM BAŞLADI

Son günlerde yaşanan tüm bu sorunların özellikle sosyal medyada gündeme getirilmesi sonrası geciken teşvik ÜCRETLERİ Sağlık Bakanlığı’nın akşam saatlerinde ödemeye başladığı öğrenildi. 

Akşam 18.30 sularında Bakanlık tarafından gönderilen talimat sonrasında teşvik ödemeleri personelin banka hesaplarına aktarılmaya başlandı.

Öte yandan şuan sadece teşvik ücretlerinin yatırıldığı, fazla mesai ve nöbet ücretlerinin Ramazan Bayramından sonra ödeneceği öğrenildi.