İlk olay, 4 Ocak Perşembe günü Cebeci Mahallesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşti. Evinden çıkarak işe gitmek üzere yola çıkan, sağlık görevlisi olduğu belirtilen bir kadın, kimliği belirsiz şapkalı bir kişi tarafından takip edildi. Kısa bir süre sonra şüpheli, kadına fiziksel tacizde bulundu. Kadın, yaşadığı şaşkınlıkla neye uğradığını anlamaya çalışırken, şüphelinin hızla kaçtığı öğrenildi.

İkinci olay ise, bir gün sonra aynı sokakta ve benzer saatlerde meydana geldi. Yakınlardaki bir hastanede görev yapan C. A., işe yürüyerek gitmek üzere yola çıktığında, kendisini takip eden bir kişi fark etti. C.A. hızlı adımlarla yürüyerek kaçmaya çalıştı, ancak sokağın ortasına geldiğinde şüpheli, koşarak kadının yanına gelip fiziksel tacizde bulundu. Genç kadın, yaşadığı korkuyla çığlık attı. Çevredekiler, genç kadının yardımına koştuğunda, şüpheli hızla kaçarak izini kaybettirdi. Olayların ardından polis ekipleri soruşturmayı sürdürüyor.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Yaşadığı olay üzerine Esentepe Polis Merkezi Amirliği'ne giden C.A., kendisini taciz eden kişiden şikayetçi oldu. C.A., polis merkezi amirliğinde olaydan bir gün önce de aynı sokakta bir başka kadının da tacize uğradığını öğrendi.

Yaşananları anlatan C.A., “Yaklaşık saat 07.50 sıralarıydı. Cadde de yürüyordum. Arkamdan birinin geldiğini fark ettim. Arkamı döndüm, göz göze geldik ama küçük birine benziyordu. Başta korktum sonra, 'küçük biridir, okula gidiyordur' diye düşünüp, tekrar kaldırıma çıktım. Kaldırımda yürürken yaklaşık 5 dakika boyunca takip etti beni. Sürekli arkamdaydı. Biraz ilerledikten sonra koştuğunu hissettim. Bu sırada bana temasta bulundu. Çığlık atmamla uzaklaştı. Çığlık sesimi duyan sokaktakiler, toplandı. Bana yardımcı oldular. Karakola giderek, kendisinden şikayetçi oldum. Dün de yine aynı sokakta taciz olayı yaşanmış. Bir arkadaşım şahit olmuş. Bir başka kadın yine aynı kişi tarafından tacize uğramış" dedi.

Kameraya yansıdı

Öte yandan yaşanan o anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. İlk olayda, işe gitmek için binadan çıkan kadının peşinden bir kişinin koştuğu görüldü. İkinci olayda ise, tacize uğrayan C.A.'nın çığlık seslerinin kameraya yansıdığı, sokaktakilerin yardımına koştuğu görüldü.