Bir doktor ise yaşam mücadelesi veriyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Taşımalı Sağlık Hizmetleri ve Sorunlar

Böylesi üzücü bir olayın meydana gelmesini istemezdik. Ancak bu olay, taşımalı sağlık hizmetleri sisteminin yol açtığı sorunların bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları, uzun ya da kısa süreli geçici görevlendirmelerle farklı sağlık kurumlarına gönderiliyor. Sağlıksız koşullarda yapılan bu taşıma sistemi de kazaların kaçınılmaz hale gelmesine neden oluyor.

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Sağlık Çalışanlarının Desteklenmesi Gerekiyor

Maalesef, sağlık çalışanları görevleri başında hayatlarını kaybettiklerinde, görev şehidi olarak sayılmıyor. Geride kalan eş, çocuk, anne ve babaları ise resmi kurumlar tarafından yalnız bırakılıyor. Ailelerin yaşadığı acı göz ardı edilip, zamanla unutulmaya çalışılıyor.

Biz Hürriyet Sağlık Sen ailesi olarak, bu işleyişin bir an önce sona ermesini talep ediyoruz. Taşımalı sağlık sisteminden vazgeçilerek, doğru sayıda ve doğru mesleki gruplara uygun atamalar yapılmalı. Pandemi döneminden itibaren artan sıkıntılar yaşayan sağlık çalışanlarına verilen sözler tutulmalı. Maddi ve manevi olarak yalnız bırakılan sağlık çalışanları için devletin tüm kurumları bir an önce harekete geçmeli. Zaten sayısı gittikçe azalan, önemli mesleki eğitimi almış olan sağlık çalışanlarının sorunları çözüme kavuşturulmalı.

Bir kez daha camiamıza başsağlığı diliyor ve yaralı arkadaşımızdan gelecek iyi haberleri umutla bekliyoruz.