SGK, 0-36 ay arasında çocuk sahibi olan sigortalı annelere ve çocuk bakıcılarına yönelik süresi 1 yıl olacak Avrupa Birliği destekli bir destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor.

0-36 ay arası çocuğu olan annelere

Avrupa Birliği tarafından finansman desteğinin sağlanacağı projede, 0-36 ay arasında çocuğu olan annelere ve çocuk bakıcılarına yönelik, çocuk bakımı nedeniyle iş gücünden uzaklaşma riski bulunan çalışan annelerin kayıtlı istihdamda kalmaları ve işgücüne katılmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. 

SGK, Avrupa birliği desteğiyle 7 bin anneye 325 Euro destek verecek SGK, Avrupa birliği desteğiyle 7 bin anneye 325 Euro destek verecek

325 Euro aylık ödeme yapılacak

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak projede, çalışan annelere aylık 325 Euro destek ödemesi yapılacak. 

ayda 3500 euro anne desteği

Projenin hedefinin toplamda 7 bin kadının faydalanması olduğu öğrenilirken, bunlardan 3500’ünün anne, 3500’ününde bakıcı olacağı belirtiliyor. 

Projenin başvuru şartları ve detayları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ileriki günlerde duyurulacak.. 

Yüksek Enflasyon Karşısında Maaşlar Erimeye Devam Ediyor Yüksek Enflasyon Karşısında Maaşlar Erimeye Devam Ediyor

Bakan Işıkhan duyurdu

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat işıkhan, aylık 325 Euro’luk ödeme projesi ile ilgili iş-pozitif projesi gibi kadınların iş gücünde kalmasını ve istihdama katılmalarını sağlayan diğer projelerin yanı sıra SGK‘nın uygulayıcısı olduğu bu projenin de büyük önem taşıdığını ifade etti. Bakan Işıkkan açıklamasında, toplam bütçenin 15,3 milyon Euro olan bu projenin çalışan annelere maddi destek sağlayarak istihdamı korumayı ve çocuk bakıcılığının istihdamını teşvik etmeyi amaçladığını kaydetti.

çalışan annelere destek ödemesi

Kadın memurlarda yararlanacak mı?

Kamu kurumlarında görev yapan kadın memurların da bu yardımı almaları için şu an açıklanan kriterlere göre istenilen şartları taşıdığı belirtilirken bu konuda henüz kesin bir karar açıklanmadı.

Öte yandan şu an 3 Büyükşehirde çalışanlara uygulanacak olan çocuğu olan annelere yönelik 325 Euro’luk destek ödemesi ile ilgili kamu kurumlarında görev yapan kadın memurların da bu projeden yararlanıp yararlanamayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.