Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Sivil toplum kuruluşları, hastanenin fay hattı üzerinde olduğu iddialarıyla deprem test raporlarının açıklanmasını talep ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında bu konuya değinmedi. Tartışmalara rağmen açılış gerçekleşirken, Erdoğan, daha önce hekimler için sarf ettiği "Giderlerse gitsinler" sözlerinin aksine, 23 bin sağlık personeli alacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın daha önce yaptığı atama ilanlarına yeterli başvuru olmaması nedeniyle kadroların boş kaldığı biliniyordu. Erdoğan'ın açıklamasıyla, sağlık personeli eksikliğine çözüm bulunmaya çalışılacak gibi görünüyor.

‘DEPREME DAYANIKLI MI?’ SORUSU

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Açılışı yapılan hastanede şu an 1 personel 5 personelin işini yapmaktadır. Hastaneye ulaşımın çok zor. Devlet hastanelerinin hastaları şehir hastanesine yönlendiriliyor” dedi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da “Bir süre önce güçlendirme çalışmaları yapılan bu hastane depreme dayanıklı mı değil mi? Sağlık emekçilerini zorla açılışa çağırdığınıza ilişkin haberler doğru mu değil mi?” diye sordu.