Sağlık sen Genel Başkanı Semih Durmuş; Sağlık Bakanı çalışanlara sahip çıkmayacak da o koltukta niye oturuyor dedi.

Afyon'da sağlık sen  İstanbul şubelerinin toplantısında konuşan Semih Durmuş yine Bakanlığı ve sağlık bakanı Fahrettin Koca' yı hedef aldı.

"Bu sağlık bakanı bu çalışanlara sahip çıkmayacak, o yök, o üniversiteler bu sağlık çalışanlarına sahip çıkmayacaklarda o koltuklarda niye oturacaklar." diyen Genel Başkan Durmuş, "Sağlık çalışanları bütün bu süreç içerisinde iş bırakabilirdi. İşini aksatabilirdi, isyan edebilirdi, herşeyi yapabilirdi ve haklıydı. Sağlık çalışanları evlerine gidemeyip misafirhanelerde, otellerde kaldılar kendi paralarıyla kaldılar. Misafirhanelerde kalıyorken bu insanlar buralarda ne yiyecek ne içecek demediler. Bu insanlar kendi başının çaresine baktılar." ifadelerini kullandı.

KİMALI ODALARDA OTURANLAR SAĞLIKÇININ HALİNDEN ANLAMAZ

Durmuş, "Evinde televizyonunun karşısında klimalı odalarda ellerine kumandayı almış, televizyonda kanal kanal gezen insanlar, dağ bayır komando misali gezen sağlık çalışanının halinden anlamazlar." dedi.


Durmuş: Söylemlerimde Sayın Bakanımıza Bir Kastım Yok, Özverili Çalışmaları ve Toplu Sözleşmedeki Desteği İçin Teşekkür Ederim - TIKLAYIN


BAKAN KOCA'YA: ANLAMAZSAN EMPATİ YAP!

"Anlamazsın, empati yap." diyerek Bakan Koca'ya seslenen Durmuş, "Milli Eğitim Bakanı öğretmenler için hak alma micadelesi veriyorken, sen Sağlık Bakanı olarak sağlık çalışanlarının hak alma micadelesini desteklemiyorsan, bizim vermiş olduğumuz mücadelenin onda birini  vermiyorsan olmaz. Sadece Sağlık Bakanının işi Türkiyenin covid haritasını yayınlamak değildir. Sağlık Bakanlığı sadece covid bakanlığı değildir, bunu anlaması gerekiyor Bakanlığın.  " açıklamasında bulundu.