12 Şubat 2022 tatihinde "Semih Durmuş'tan Bakan Koca'ya Sert Sözler: Sağlıkçıya Sahip Çıkmıyorsan O Koltukta Niye Oturuyorsun?" başlıklı haberimizde yayınladığımız Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş konuşmasında; "Sağlık Bakanının işi Türkiye'nin covid haritasını yayınlamak değildir. " diyerek Sağlık Bakanı çalışanlara sahip çıkmayacak da o koltukta niye oturuyor " demişti.

SÖYLEMLERİMİZİ FARKLI MECRALARA ÇEKİYORLAR!

Durmuş bu açıklamasının üzerinden 2 hafta geçmeden Şenol Şahin'in Şube Başkanı olduğu Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube İl Divan toplantısına katılarak "söylemlerimizi farklı mecralara taşımak isteyen bir kesimin farkındayım" dedi.

SAYIN BAKANIMIZA BİR KASTIM YOK

"Sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda, başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm taraflarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın diyalog ve çözüm arayışı içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyen Semih Durmuş, "Sayın Bakanımıza karşı herhangi bir kastımızın olmadığı, tam aksine toplu sözleşme sürecinde sağlık çalışanları lehine verdiği desteği görmezden gelemeyeceğimizin bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı. 


Semih Durmuş'tan Bakan Koca'ya Sert Sözler: Sağlıkçıya Sahip Çıkmıyorsan O Koltukta Niye Oturuyorsun? - TIKLAYIN


Sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusuna değinen Durmuş, "başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm taraflarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın diyalog ve çözüm arayışı içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Durmuş, ek ödemelere yapılan yüzde 20 artıştan neredeyse tüm sağlık çalışanlarının faydalandığını dile getirerek, “Ek ödemelere yapılan zam tarihi bir kazanımdır. Bunun değeri ileride çok daha iyi anlaşılacak. Sağlık-Sen olarak bundan sonraki toplu sözleşme görüşmelerinde bu oranın artırılması için mücadele vereceğiz” dedi.

Durmuş, “Son dönemlerde sağlık çalışanlarıyla ilgili, elzem olan ve yerine getirilmesini arzu ettiğimiz taleplerimizi her platformda kararlılıkla takip ediyoruz. Bunun yanında özellikle belirtmek istediğim bir konu daha var. Bizim söylemlerimizi farklı mecralara taşımak isteyen bir kesimin olduğunun da farkındayım. Ülkemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük reformları ile sağlıkta dönüşüm programı uygulamaya konulmuştur. Küresel pandemi de göstermiştir ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, Sayın Bakanımızın özverili çalışmaları ve sağlık çalışanlarının fedakarlığı ile Türkiye sağlık alanında bir başarı destan yazmıştır” diye konuştu.

Durmuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim konuşmalarımızda Sayın Bakanımıza karşı herhangi bir kastımızın olmadığını ve tam aksine Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanları lehine verdiği desteği görmezden gelemeyeceğimizin bilinmesini isterim. Sayın Bakanımıza Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ettik ve ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda, başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm taraflarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın diyalog ve çözüm arayışı içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şahin: Toplu Sözleşme Sürecinde Sendikalı Olmanın Önemini Gördük

Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme sürecinde sağlık çalışanının onurunun, emeğinin ve hakkının merkeze alınmasını talep ettiklerini kaydeden Şenol Şahin, “Toplu sözleşme döneminde sendikalı olmanın önemli bir hak arama alanı olduğunu ve kamu çalışanı için koruma kalkanı oluşturduğunu bir kez daha gördük. Kamu çalışanlarına yönelik yararlı ve doğru işlerin yapılmasını sağlamak için teşkilatlanmanın, sendikalı olmanın büyük bir güç olduğunu kanıtladık” ifadelerini kullandı.