Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener’in “Sağlıkta FETÖ” başlıklı yazısı için HEKİM SEN’in “bylokçu avukatı” tarafından yayın yasağı alınmıştı.

sağlıkpersonelihaber.net tarafından da yayınlanan yazı için mahkeme sitemize erişimi engelleme kararı göndermişti.

Hürriyet gazetesi avukatlari tarafından yapılan itiraz sonucunda Tokat 1. Sulh Ceza Hakimliği Nedim Şener’in “Sağlıkta FETÖ” yazısına getirilen yayın yasağını kaldırdı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Nedim Şener Hekim Sen’in hesabını etiketleyerek “rahat rahat yazımı okuyabilirsiniz” dedi.

İşte o yazı:

Kısa süre önce de Urfa’da şöyle bir olay yaşandı:

2016 ve 2017’de usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle SGK ile sözleşmesi feshedilen bir tıp merkezindeki acil servise gelen hastadan ücret talep edildi. Oysa anlaşma olmasa da acile gelen hastadan para talep etmemesi gerekiyordu. Olay yerine sonradan gelen doktor da yaşanan tartışmaya katıldı. Çıkan arbede sonrası doktor, “İstifa ediyorum. Diplomamı yırtıyorum” diye tepki gösterdi. Daha sonra Şeyhmus Baraş isimli doktorun aslında TUS sınavına hazırlanmak için istifa edeceği, diploma yakma girişimini de şov amaçlı yaptığı anlaşıldı. Basına yansıyan haberlere göre doktor Şeyhmus Baraş FETÖ okullarından mezun. Kardeşlerinden biri FETÖ okulundan mezun ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyor. Diğer kardeşi öğretmen. KHK ile ihraç edilmiş ve öğretmenlik mesleğinden uzaklaştırılmış. 2018’de gözaltına alınmış. Bir diğer kardeşi yine 2014-2016 yılları arasında FETÖ eğitim kurumu Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumuş. Doktora ilk destek de FETÖ iltisaklı sendika HEKİMSEN’den geliyor.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi