Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı! Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı!

Yazgan'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yeni doğum yapmış annelere yarı zamanlı çalışma konusunda kanunla tanınan hakkın bir an önce uygulanmasını istiyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 'Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma' başlıklı Ek 43. Maddesi, doğum yapan memurlara ve eşi doğum yapan memurlara, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihe kadar haftalık çalışma saatlerinin normal çalışma süresinin yarısı olarak düzenleme hakkı tanımaktadır."

Bu madde çerçevesinde detaylı düzenlemelerin Cumhurbaşkanlığı tarafından bir an önce çıkarılmasını ve kanunun gereğinin yerine getirilmesini talep eden Yazgan, "Doğum yapan memurun yarı zamanlı çalışma talebinin yerine getirilmesi, anne ve çocuğu, dolayısıyla aileyi koruyacak, devlet ve millet kazançlı çıkacaktır" dedi. Yazgan, uygulama farklılıkları ve mağduriyetlerin son bulması adına konuyla ilgili yönetmelik ve usul esasların bir an önce çıkarılmasını istedi.