Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün şehir merkezinde görevli uzman doktorları ilçelere geçici görevlendirmesi üzerine İdare Mahkemesi’ne açılan davadan önemli bir karar çıktı.

UZMAN DOKTORLARIN GEÇİCİ GÖREVLENDİRMESİ..

Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddini Eyyubi Devlet Hastanesi'nde çalışan uzman doktorlar arasında, 2022 yılından bu yana Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetimi tarafından ilçelere geçici görevlendirme ile ilgili açılan bir dava, İdare Mahkemesi tarafından emsal niteliğinde bir kararla sonuçlandı.

MAHKEME’NİN EMSAL KARARI

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir uzman doktorun Diyarbakır İdare Mahkemesine açtığı davada, mahkeme yürütmenin durdurulması kararı aldı. Mahkeme, uzman hekimlerin sadece OHAL, deprem, afet, yangın ve sel gibi acil durumlarda görev yaptığı yer dışında geçici olarak görevlendirilebileceğini belirterek, Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan geçici görevlendirmeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mesaide Hastaneye Giden Memur, Kurumuna Belge Vermek Zorunda mı? Mesaide Hastaneye Giden Memur, Kurumuna Belge Vermek Zorunda mı?

EMSAL TEŞKİL EDECEK

Diyarbakır'da, Sağlık Müdürlüğü ile ilçelere geçici görevlendirilen uzman hekimler arasında tartışma konusu olan bu görevlendirmelerle ilgili Mahkemenin kararının, benzer durumlarda emsal teşkil ettiği vurgulandı.