Komünist Parti tarafından Kadıköy’de aday gösterilmesi ile beraber gözlerin çevrildiği ilçede CHP’nin adayı Mesut Kösedağ seçimi açık ara önde götürüyor.

SAĞLIK MEMURUYDU..

Bingöl Sağlık Lisesi mezunu olan Maçoğlu, Bingöl Sağlık Lisesi'nden sonra Konya Bozkır Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak göreve başladı. Daha sonra askerlik durumundan kaynaklı Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı'na tayin oldu. Askerlik bittikten sonra da Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yaptı.

SENDİKA TEMSİLCİLİĞİ YAPTI

1996 yılında Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası'nın aktif üyesi olarak işyeri temsilciliğinde bulundu. 2007 yılından 2017 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde görev yapan Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Dersim'in Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı olmuştu.

Son iki seçim döneminde önce Ovacık ilçesinde ve ardından Tunceli'de yerel seçimleri kazanan Maçoğlu'nun bu seferki hedefi CHP'nin güçlü kalelerinden Kadıköy'ü alabilmekti.

CHP, ilçenin Maçoğlu'na geçeceğine inanmıyordu, ancak muhalefet oylarının bölünmesinden endişe ediyordu.

Ancak, henüz kesinleşmemiş sonuçlara göre CHP'nin endişesiyle Maçoğlu'nun umudu gerçekleşmedi. AA verilerine göre, 22:30 itibariyle Kadıköy'de sandıkların yüzde 22,05'i açıldı ve durum şu şekilde:

  • CHP: %69,38
  • AKP: %13,50
  • TKP: %7,73